6.6.08

"φυλακες" δενδρων!

Τον παρατηρουσα καμποση ωρα που γυροφερνε το ιδιο δεντρο, κοιτωντας συνεχως χαμηλα, χωρις να νοιαζετε τι συμβαινει γυρω του και χωρις να δινει σημασια σε τιποτε αλλο εκτος απο τα μικρα σκουπιδακια που καποιοι απο εμας(νεοελληνες βλεπεις) πετουσαν, ελαφρα τη καρδια.Τοτε απλωνε το ραβδακι του που ηταν αιχμηρο στην ακρη, καρφωνε το σκουπιδι και το πετουσε σε εναν κουβα που κρατουσε στο αλλο χερι! Στα διπλανα δεντρα υπηρχαν και αλλοι, γυναικες και αντρες, της ιδιας περασμενης ηλικιας, που εκαναν το ιδιο!Σκεφτομαι απο μεσα μου..."Καποια ιεροτελεστια των υπεργηρων κινεζων θα ειναι, μιας και ειμαστε εδω, εξω απο τον Ναο του Ουρανου , για να εχουν καλο παραδεισο...", αλλα μετα βλεποντας γυρω και τους κινεζους αστυνομικους( ολοι φωτοτυπια του ιδιου πρωτοτυπου) θυμηθηκα που ειμαι κι επανηλθα στην πραγματικοτητα.
Μετα καταλαβα το μεγαλειωδες σχεδιο των κινεζων εθνοπατερων και αντιληφθηκα ποσο μπροστα ειναι οι ανθρωποι!"Ολοι ειναι χρησιμοι!"
Απλη λυση για ολα τα προβληματα που εχουμε σε αυτην την κωλοχωρα!Προβλημα με το ασφαλιστικο?Σωπα καλε!Ελα καλε μου παππου, σου εχω μια ξεκουραστη θεση...δεν θα κανεις κατι δυσκολο!Θα κοβεις βολτες γυρω-γυρω απο το ιδιο δεντρο, θα μιλας με τον παππου υπευθυνο του διπλανου δεντρου,θα εχεις καβατζωμενο ισκιο τις μερες του καυσωνα, θα παιρνεις ματι τις τουριστριες και ,που και που, θα τσιμπας και οποιο σκουπιδακι πεφτει στην αντιληψη σου!(Οι πλεον καταλληλοτεροι για αυτη την δουλεια, γεροι με Αλτσχαιμερ, που θα δουλευουν non-stop, χωρις να θυμουνται για ποιον και γιατι...!)
Και αυτο μπορει να επεκταθει και στις χαμηλοτερες ηλικιες!ο καθενας το δικο του δεντρο, το δικο του τετραγωνικο πεζοδρομιου και θα σου πω εγω μετα εαν θα ξαναμιλησει κανεις για ανεργια!Θα εξυπηρετηθουν και οι βουλευτες με τα ρουσφετια, αφου παντα τους ζητανε μια θεσουλα και μια γωνιτσα για να βαλουν τους ψηφοφορους!
Λυνεις και το προβλημα με την ευαισθητοποιηση της κοινωνιας για το περιβαλλον, αφου ολοι θα αναπτυξουν μια διαφορετικη σχεση με το δικο του φυτο ο καθενας!το δεντρο του ο καθενας θα το προσεχει,θα το αγαπα και θα το φροντιζει, θα το θεωρει κομματι του εαυτου του, θα κοιμαται και θα ξυπναει με την σκεψη του, θα νιωθει ο καθε απορος και υπεργηρος οτι κατι του ανηκει απο το περιβαλλον που ζει και θα σταματησει και ο ΣΚΑΙ να μας πρηζει..φυσικα μπορεις....το δεντρο η ζωη σου....κανε αυτο, κανε εκεινο...
Και για να μην νιωθουν και υποτιμημενοι οι φυλακες των δεντρων, στο τελος καθε μηνα, ο δημαρχος καθε πολης( α ρε Κακλαμανη γλεντια που θα κανεις) θα βραβευει το πιο καθαρο δεντρο, το πιο ομορφο δεντρο, το πιο τσαχπινικο δεντρο, το πιο γοητευτικο δεντρο, το πιο ησυχο κ.ο.κ!Με βραβειο ενα εγκαταλελειμενο αυτοκινητο (εχουμε καμια σαρανταρια χιλιαδες) το οποιο ο καθε νικητης θα φροντιζει να το μετατρεπει σε ζαρντινιερα, ωστε να αναδυκνειεται το μερακι και η διαθεση του εκαστοτε φυλακα!

Βεβαια αυτο που με αγχωνει, για το εαν αυτο το προγραμμα μπορει να εφαρμοστει αποτελεσματικα , ειναι οτι στην Κινα εχουν "κομμουνισμο"(κι οποιος θελει ας φερει αντιρηση στους αρχοντες), ενω εδω εχουμε σταρχιδισμο(κι οποιος θελει ας ξυπνησει τους αρχοντες)!Θα δουμε !Οσο ζω...τεμπελιαζω!!

ευχαριστιες στην exofthalmi που με παρακινησε με την φωτο που ανεβασε για να ανασυρω παλιες μου τεμπελικες σκεψεις

8 σχόλια:

? είπε...

lol
Το μόνο που πρέπει να πετάμε πλέον είναι το εισιτήριο του μετρό (πάνω στα ακυρωτικά μηχανήματα)
http://www.facebook.com/group.php?gid=17111145950

Stiliano είπε...

Καλά τα λες, αλλά εδώ έχουμε λίγα δέντρα και πολλούς γέρους. Θα αναγκαστούν να δουλεύουν περίπου 5 σε κάθε δέντρο, με αποτέλεσμα να κουτουλάνε μεταξύ τους, και να καρφώνει ο ένας το πόδι του άλλου.
Επίσης και τα χαρτάκια δεν θα τους φτάνουν, οπότε θα χρειαστεί να κάνουμε εισαγωγή, άρα, μια η άλλη μας έρχεται.
Ψάξε για κάτι άλλο.

Unknown είπε...

Όοοχιι...
Οι έχοντες αλτσχάιμερ αποκλείονται από την εργασία…
Θα ξεχνάνε το φυτό τους και δεν θα μπορούν να αναπτύξουν σχέση μαζί του.
Άσε που το κακόμοιρο το φυτό θα μαραζώσει στη θλίψη που όλο ξεχασμένο το έχουν…

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Έτσι που δεν βάζεις τόνους, μπερδεύτηκα ο έρμος!
"Φύλακες" δέντρων ψάχνεις ή ... "φυλακές"; χεχε

KitsosMitsos είπε...

Ο σταρχιδισμός στο τέλος πάντα νικάει...
Καλημέρα.

Μιμης Ζερβος είπε...

εγώ θα πάω στο βουλευτή μου και θα ζητήσω να μου κρατήσουν ένα πλάτανο, που χει παχιά σκιά..

oi tempelides tis aporis elladas είπε...

νικος κ.-ετσι!να δουλευει το μυαλο μας μηπως και γινουμε μετανεοελληνες.....
stiliano-οποτε μπορουμε να κοψουμε και τα λιγα δεντρα που εχουμε για να κανουμε χαρτακια να εχουμε να πεταμε....
darthiir-εκτος κι εαν ξεχασουν οτι ειναι ανθρωποι και την δουν και αυτοι δεντρα..οποτε θα λυθει το προβλημα που εθεσε ο Stiliano πιο πανω...

oi tempelides tis aporis elladas είπε...

ασκαρ-ψαχνω φΥλακες μπας και αποφυγουμε τις φυλακΕς...!μπορει βεβαια να ψαχνω και τους τονους,μηπως και παψουμε να ειμαστε ατονοι!
kitsosmitsos-τελικα ο σταρχιδισμος πε8αινει τελευταιος!μετα την ελπιδα και τον Μητσοτακη!
μιμη- ε τωρα μην θεωρεις τον εαυτο σου γερο....εκτος κι εαν εισαι κι εσυ απο τους ελληνες που το ονειρο τους ειναι να γινουν μια μερα συνταξιουχοι!